Cum îmi fac provizii în cazul situațiilor de urgență?

Cum îmi fac provizii în cazul situațiilor de urgență?

Cum îmi fac proviziile? Un subiect ce pare a fi banal la prima vedere. “Mă pricep să fac cumpărături”, ar spune mulți. Dar suntem conștienți  oare că provizii pentru situațiile de urgență nu înseamnă să cumperi doar mâncare de la supermarket?

Specialiștii au constatat faptul că cel mai important factor în gestionarea oricărei situații de urgență este informarea corectă. Puși în fața faptului împlinit, oamenii nu iau cele mai bune decizii într-o perioadă critică dat fiind sentimentul de panică pe care îl simt. Astfel, iau decizii pripite și incorecte ducând la o reacție negativă în lanț.

DA, apa este prioritară. Apoi alimentele: produse lactate, grăsimi și uleiuri, cereale și produse pe bază de cereale, carne, pește, ouă, zaharuri, siropuri, miere și îndulcitori, săruri, condiment, supe, sosuri, salate și produse proteice, dar să nu uităm obiectele de igienă personală/detergenți și de un Kit de supravietuire (alcătuit din accesorii minime care să ne ajute în situații de forță majoră).

La fel de importantă este și modalitatea de stocare a alimentelor și atenție sporită la perisabilitatea lor. Astfel avem două categorii mari:

  • alimente cu termen de valabilitate, ele trebuie consumate înainte de expirare: lapte praf, carne, fructe uscate, dulceaţă, covrigei, conserve (compoturi de fructe, legume), nuci, cereale, unt de arahide, bomboane tari, biscuiţi, batoane de ciocolată, seminţe, chipsuri, comprimate efervescente de vitamine.
  • alimente ce pot fi consumate pe termen nedeterminat: orez alb, grâu, boabe de soia, ulei vegetal, sare, paste, mălai, bulion, cafea, ceai, sucuri, glucoză.

Important de avut în vedere:

Ţineţi alimentele şi băuturile într-un loc uscat, răcoros, ferite de razele soarelui.

  • Ţineţi alimentele şi băuturile într-un loc uscat, răcoros, ferite de razele soarelui.
  • Țineți cont de valoarea nutrițională și calorică a alimentelor când le consumați.
  • Atenție mare la alergii și intoleranțe!

Pentru mai multe informații accesați Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din America