Ce activități benefice pot face în izolare?

Ce activități benefice pot face în izolare?

În primul rând, privește izolarea ca pe o vacanță prelungită, un timp al tău. Profită de timpul petrecut în casă și umple-l cu activități pentru care nu ai mai găsit timp de ceva vreme.

Jocuri distractive de unul singur sau cu familia –  când ai folosit ultima dată calculatorul pentru altceva în afară de muncă? Găsește online un joc interactiv și inteligent care să-ți placă și să te țină ocupat. Strânge membrii familiei la un Rummy, Canasta, Saboteur, Dixit, orice vă antrenează. Simțiți-vă bine! 

Asculta muzică sau citește. Muzica te va binedispune, îți va schimba starea de spirit și îți va da o energie pozitivă. Bonus este faptul ca intră și la categoria de efort fizic. În timp ce o carte bună te va transpune într-o alta lume, te va îmbogăți spiritual și intelectual.

Reamenajează prin casă, sortează hainele sau organizează cărțile din bibliotecă (nu uita să pui muzică bună pe fundal) nici nu îți vei da seama cum a trecut ziua. Ai făcut mișcare și în același timp treabă prin casă.

Fă sport, yoga, meditează – aceste activități sunt extrem de benefice pentru creier, elimină stresul, cresc stima de sine și ajută la crearea unei stări generale de bine.

Gătește! Ai grijă de alimentația ta – mananca sanatos și cât mai variat. Profită de acest timp să testezi și ceva rețete atractive.

Practică-ți hobby-urile! Poate îți place să pictezi, poate faci 3D puzzle, poate creezi bijuterii sau machete, oricare este hobby-ul tău cu siguranță acum ai timp suficient sa te bucuri de el.

Învață ceva nou sau fă cursuri online.

Deși termenul de izolare este plin de conotații negative, totul depinde de tine “to make the most of it”. Dacă te concentrezi un pic pe lucrurile pozitive și constructive, poți ieși din izolare cu bateriile încărcate, mai relaxat, cu un vocabular mai bogat, cu amintiri frumoase petrecute cu copiii/parinți/frati și mai în formă ca niciodată.